sommartid?

Nja,inte var det sommarvärme i morse när jag var ute och hämtade in KB. Det gick iallafall förvånansvärt lätt att ta sej ur sängen, trots omställningen av klockan. Men det är ju bara måndag, det hinner ju ändra sej...

På jobbet såg det ut som jag hade väntat mej ungefär: överfullt och skitigt. Så det var bara att spotta i nävarna och sätta igång (nä, jag spottade aldrig på riktigt..)
Fram emot 9-draget mullrade min mage ordentligt, så det smakade riktigt gott med kaffe och macka då.Idag hade jag dessutom en kaffegäst, och det är ju alltid trevligt med lite sällskap.
Imorgon ska vårt städ-team ha möte med vår chef, återstår väl att se om det blir nått trevligt där. Vi ska prata semestrar och storstädning bl.a. Det gäller ju att börja planeringen i tid, det är ju mycket som ska skötas även under sommartid. Vi har ju hand om dagisarna som är sommaröppna + fritids, samtidigt ska vi ju storstäda på de ställen som är stängda.

Men vi är riktigt duktiga på att få ihop det, så det blir nog bra i år också.

Tänkvärt: "De mål man inte sätter upp
                   uppnår man sällan!"

söndagsblues

Sitter här vid datorn och har lite "söndagsblues". Funderar nämligen över morgondagen och jobbet. Imorgon börjar ju en ny arbetsvecka igen, och måndagarna tillhör inte favoritdagarna.
Men det brukar rulla på i en rasande fart, just för att det är så mycket att göra - man hinner knappast stanna upp och tänka efter och bli trött...
Det har varit fullt hus i helgen på idrottshallen, både handbollsmatcher och fri-idrott, så jag behöver nog inte gå och slå dank imorgon heller.
Helgen har varit ganska lugn och skön, ätit gott och sovit gott. Det är såååå skönt att få sova tills man vaknar av sej själv och kunna ligga där och FUNDERA  på att stiga upp... Sån är jag!
Återstår att se om man saknar den där vintertids-timmen i morgon....
Jag saknar alltid minst en timme, känns det som.

Tänkvärt: "Många av oss kan nog finna ett bättre jobb 
                   men det bästa sättet
                   är att göra jobbet vi har - lite bättre!"

Må så gott!

lön för mödan

Idag får vi lön, och dessutom är det långlördag i morgon i stan. Är detta en kombination som är bra, eller ? Man känner ju glädje över att det äntligen är avlöningsdag, och man tänker "att det vore trevligt med en tur till stan imorron, nu kan jag ju köpa den där vårjackan". Men, då poppar förstås det där dåliga samvetet fram och ska förstöra alltihop och försöker tala förstånd med en.
Ibland funkar det inte. Jag har gjort mer än 1 impulsköp, kan jag väl erkänna. Ibland har jag långa diskussioner med mej själv, om något jag vill köpa, men som jag kanske inte egentligen behöver. Jag får jobba hårt för att övertala mej själv många gånger,säjer att "unna dej nu det här"! 
Ibland måste vi väl få unna oss något litet extra? 
De där snygga svarta skorna t.ex, som jag köpte på rean. ( min dotter kallar förövrigt dem för "häx-skorna"). De gjorde mej väldigt glad den gången jag köpte dem, och jag tycker om att vara glad.
Så, iväg och unnar Er något extra.
Vi kanske ses....

Tänkvärt: "Det är dyrt, att ha dålig ekonomi"

glömska jag

Jag vet att det är torsdag idag, men mina fötter och ben vill att det vore fredag. Man känner sej lite trött och sliten idag. Det blir många steg under en arbetsdag, och man fortsätter ju att gå en del även efter arbetstid.
Vi fick ju en fin liten stegmätare genom jobbet för ett tag sedan, någon som minns den? Min ligger i väskan, som jag tar med mej till jobbet varje dag. Där ligger den sedan hela dagen tills jag bär hem den igen. För jag kommer aldrig ihåg att ta den på mej...
Så jag vet fortfarande inte hur många steg jag tar på en dag, men jag känner att det är många. Jag har försökt med minneslapp, men då har jag glömt läsa den. Nåja, imorgon är en ny dag, med nya möjligheter.

Tänkvärt: "Det är oftare enklare att utföra ett arbete
                   än att förklara varför man inte gjort det!"  

arbetsuppgifter

En sak som jag inte tagit upp här ännu, är att jag förutom att fungera som lokalvårdare, även är ass.samordnare ( tror ialla fall att jag får kalla mej det.....) 
Jag har ansvar för vikarie-tillsättning vid sjukdom eller annan frånvaro. Det innebär ju att jag dels tar emot sjukanmälningar och dels att jag då ska tillsätta vikarie om det finns behov för det, och det är det ju om det gäller mer än 1 dag.
Det här är inte en helt enkel uppgift alltid. Det hade kunnat vara det, om man hade haft ett gäng vikarier som bara satt och väntade på att man ska ringa. Så är ju inte fallet, tyvärr. 
Nej, ibland blir det en "jakt" som kan pågå i flera timmar, men ibland kan det också lösa sej på en kvart. Men riktigt knepigt kan det bli, när flera stycken är sjuka/lediga samtidigt. Då blir det ett jättepussel att lägga.
Man kan bli lite "svett i pälsen" då, för jag har ju mina egna arbetsuppgifter som ska skötas också. Men, jag gillar ju utmaningar.....
Det är ju så för alla också att det finns dåliga dagar och det finns bra dagar.
Idag har det varit en bra dag. 
Något tänkvärt: "Är chefen borta i en vecka, märks det knappt. Är städpersonalen borta en dag, blir det kaos" 

måndag- avklarad

Jag skrev ett inlägg igår som jag tydligen glömde klicka iväg, så nu försöker jag igen. Jag tänkte igår på hur mycket jag gillar våren. Jag gick en liten runda i min trädgård, och såg att det börjar väckas till liv igen i rabatterna. Nu tillhör jag ju sorgligt nog inte dem som har "gröna fingrar", så jag är ju glad att det kommer nått överhuvudtaget i mina trädgårdsland. Jag skulle gärna ha en sån där gammaldags trädgård, med massor av vackra saker i, men det blir visst inte så. Men jag tycker om att vara ute och gräva och plantera, och drömma om hur jag skulle vilja ha det. Kanske en dag.....
Men våren är härlig. Känns som man gått i en gråzon hela vintern, och de här skånska vintrarna är ju inget vidare heller.
Nu börjar man vakna till liv igen, man får ny ork och lust igen. 
Men det är ju mycket man ska hinna med också. Vårstädning både inne och ute därhemma. Snart börjar också storstädningen på jobbet. Då ska man göra allt det där man inte riktigt hinner med i vanliga fall.... Men det är skönt att kunna ta en paus ibland, gå ut i solskenet och  varva ner. Ta en fika och bara sitta och njuta. Snart är vi där. Pricken över i:et vore ju om man fick bli nykär också...... Det är väl lätt hänt under våren?? 


glädjeämnen

Man kan ju lätt tro att vara städerska är inget kul alls. Fel. Det kan vara riktigt roligt ibland. Roligt blir det bl.a när man får lite positiv feedback av människorna man träffar i jobbet.  Det finns flera stycken i min närhet som underlättar min arbetsdag både fysiskt och psykiskt, och det bidrar ju i sig att man gör ett bättre jobb också. 
Jag har jättebra kontakt med idrottslärarna bl.a. Vi brukar fika ihop en gång i veckan och pratar av oss om allt, riktigt trevligt. Sedan har jag  vaktmästare som brukar  "titta till mej" nästan dagligen, väldigt gullig och trevlig sådan. Det finns alltid en hjälpande hand om man skulle behöva det, och det är ju tryggt att känna.
Igår hade jag lönesamtal med chefen. Det var väl som vanligt - ingen större glädjechock. Men man får väl vara glad för det lilla... Men nog tycker man att vi är värda mer, både i pengar och status. För hur skulle någon överhuvudtaget kunna vara på någon arbetsplats alls, om inte vi fanns?? Men det finns ju som sagt glädjeämnen, som tur är, och det är väl det som gör att man orkar med sitt jobb vissa dagar.

trötta måndag

Då var det måndag igen, med allt vad det innebär. Ganska jobbigt att behöva vakna till väckarklockans envisa skrällande och ta tag i alla måsten igen. Jag vet att jag har massor av jobb på måndagar, det är den tuffaste arbetsdagen för min del. På idrottshallen har det varit fullt ös mer eller mindre från fre-sön.Massor av besökare som har skvimpat ut kaffe och läsk både här och där, spottat ut godis lite här, några killar har som vanligt helt och hållet helt missat toastolen när de varit kissnödiga. Det första jag gör när jag kommer till jobbet är att ta fram min städ-moped. Den är värd sin vikt i guld. Mopeden har ett stativ  på framdelen, på det stativet sitter ett slags mopp-garn. Detta gör moppningen av hallarna till ett rent nöje, jag slipper ju gå runt, runt i en hel evighet. Istället sitter jag nu i godan ro och kör runt denna moped, som gör grovgörat. Jag brukar oftast sitta och lyssna på radion under tiden, och har det riktigt trevligt en stund. Men sen börjar det riktigt jobbiga. Städa omklädningsrum, toaletter och duschar. Jodå, det syntes idag också att det varit mycket besökare. Många sådana och slarviga. En del kvarglömda kläder och skor får man också ta hand om. Ibland undrar man, hur kan man glömma sina nästan nya Nike-skor eller sin vinterjacka när det är svinkallt ute? Och det är inte alltid som folk kommer tillbaka för att leta efter dem heller. De kläder som inte hämtas under terminen, skänker vi bort till välgörenhet. 
Imorgon måste jag vara pigg och alert. Jag ska ha lönesamtal med min chef, och då vill man ju vara skärpt.  Fast någon större löneförhöjning vågar man väl inte hoppas på. Men, man ska ju aldrig säja aldrig.  I dagens läge får man ju vara glad för att överhuvudtaget ha ett jobb, även om lönen inte är den bästa. Det är jag. 


snart helg !

Så är det torsdag kväll, och här sitter jag lite sliten och trött. Men imorron är det FREDAG! Det är nog min favoritdag. Det går lite lättare att ta sig ur sängen, kaffet smakar lite godare till frukosten,  och visst står det lite roligare nyheter i tidningen?  Idag har det varit en ganska vanlig dag på jobbet. Fick ihop ett par sopsäckar idag också. Så här på torsdagar brukar jag fösöka hinna med lite "finlir", såsom att putsa fönster, dammsuga entre´mattorna, hämta toapapper och pappershanddukar från förrådet så det finns tillräckligt inför helgen. Idrottshallen kommer att vara full av folk i helgen eftersom det är handbollsmatcher från fredag till söndag. Ni kan väl skänka mej en tanke på måndag morgon, när jag kommer till jobbet för att städa efter alla dessa människor. Jag blir alldeles matt ibland när jag ser hur folk beter sej .Alla verkar ha glömt bort vad en papperskorg är t.ex. I duscharna har man roat sej med att spruta ut innehållet i sina schampoflaskor på väggarna, tak och golv. Vet ni hur mycket det skummar när man försöker spola rent ? De som snusar passar på att spotta ut det på närmsta vägg eller klämma fast den på spegeln i omklädningsrummet. Det är sådant här beteende som gör att man inte gillar sitt jobb så himla mycket. Förstår inte varför folk ska behöva bära sig så korkat åt, vore snällt om nån kunde hjälpa mej att förstå. Tycker man det är helt OK att glömma allt vad hänsyn och respekt är för att man befinner sig på ett offentligt ställe?  Skämmas borde dom göra.  Jag kan bara hoppas att det blir bättre. Imorgon fredag alltså, då ska jag ligga på sofflocket hela kvällen och bara njuta. Hoppas Ni också får en skön helg nu.Städfri. Ha det!

Jag - en städerska

Jag är städerska. Jag städar på en skol-idrottshall 6 timmar om dagen. Varje dag städar jag 14 toaletter, 1 cafeteria, 2 entréer,2 gymnastikhallar+läktare, 1 personalrum,8 duschar och ett pingisrum. Har säkert glömt bort något nu, men i det stora hela ser det ut så. Jag trivs bra med mitt jobb, som jag haft i ca 12 år nu. Innan detta jobbade jag som kontorist, men efter att ha skaffat familj,flyttat runt lite i Sverige och bara varit mamma, så var det inte så lätt att hitta ett nytt kontorsjobb.... så fick jag erbjudande om ett städjobb och på den vägen är det........   Jag börjar jobba kl 07.00 varje morgon, vilket  är en bedrift i sig, eftersom jag definitivt inte är en morgonmänniska. Men nu har jag ju tränat upp mej efter 12 år. Det var tuffare när mina barn var små. Då skulle man väcka dem, fixa frukost, kläder, kolla skolväskor, lämna minstingen på dagis och sen jobba. Då var man lagom mör framåt kvällen vill jag lova, somnade samtidigt som barnen på kvällen med en sagobok över ansiktet. Arbetet i sig är ju inte ett drömjobb, ibland är det lite äckligt rent av (!). Dessutom är det dåligt betalt och ganska tungt . Att folk uppskattar ens arbete får man ju inte heller höra särskilt ofta, men så är det väl överallt med alla jobb. Däremot kan man få höra mycket negativa saker, vilket man kan bli väldigt ledsen över.  Nej, nu måste jag sluta för idag!!  Tack o hej. 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0