tillbaka

Ja,nu är jag tillbaka igen på min gamla vanliga arbetsplats. Det känns bra!  Nu vet jag precis vad som gäller och hur det ska vara, arbetet går nästan av sej självt., inga tveksamheter utan här kan jag ösa järnet.......
Jag tror faktiskt att jag trivs väldigt bra på "min" idrottshall.

Pratade en stund med några jobbarkompisar tidigare i dag, de storstädar  i skollokalerna, klassrum m.m. De verkade mer eller mindre svimmfärdiga när jag träffade dem. Det visade sej att ventilationen  är avstängd!!  Det har man troligen gjort av besparingstvång. Men hallå!!   Skolan är visserligen stängd, men vi är ju fortfarande kvar och jobbar i samma lokaler, behöver vi ingen luft, eller??
Jag skulle vilja prata med den kommundirektör som frivilligt sitter och jobbar på sitt tjänsterum, utan någon ventilation.
Jag tror inte det finns någon sådan.
Nu är det ju så att vi sitter ju inte stilla heller, utan vi har ju ett väldigt fysiskt arbete. Vi blir varma och svettiga i pälsen kan jag lova, och ute är det just nu 25 plusgrader och skolan har många fönster som släpper in solvärmen.....
Vem /vad tar emot oss om vi svimmar av?? En bordskant, ett hårt stengolv....... Nu får vi ju verkligen hoppas och tro att det inte kommer att hända, men risken finns ju.  Besparingar i all ära, men nog hade lite förnuft varit på sin plats här, det finns andra saker att spara in på....

Dagens ord: "En del människor är så snåla, att
                         de inte skänker någon en tanke....."


blankt o fint

Jag blev idag klar med golv-vården, och jag är riktigt nöjd. Dröjde mej kvar i dörröppningen på hemvägen idag, och sa till mej själv " det här gjorde du bra".  Det är inte ofta man är nöjd efter ett dagsverke, men idag var det en sån dag.
Nä, nu ska jag inte sitta här och ösa beröm över mej själv längre.
Imorgon är det sista dagen av storstädningen på detta objektet, nu ska jag tillbaka till idrottshallen igen och fortsätta där. Den har varit uthyrd denna veckan till en innebandy-klubb, som har haft träningsläger där, och de har övernattat där också. Så måndag morgon blir ju lite spännande att få se hur det ser ut där.....
Det ska bli skönt att vara på sin "egna" arbetsplats igen, där trivs jag bäst och jag vet hur allt ska vara, slipper dessutom att åka iväg utan är på hemmaplan.
Borta bra men hemma bäst......

Dagens ord: "Nya kvastar sopar bra, men det är
                         de gamla som hittar alla vinklar
                          och vrår...."

träningsvärk - arbetsvärk ?

Ja, idag kände jag av alla ovanliga arbetsställningar jag hade igår. Undrar om man kan kalla det för arbetsvärk?
Jag har i stort sett gjort samma arbetsuppgifter idag också, så imorgon känns det antingen ännu värre, eller så har jag blivit vältränad.
Imorgon ska jag börja skura golven, när jag nu är klar med all dammning och avtorkning av väggarna. Jag fick hjälp med att  köra dit skurmaskin och diverse tillbehör idag av den alltid lika gulliga vaktmästaren. Tur att han finns.
Solen sken oupphörligen hela dagen idag, och utanför huset såg jag folk som var på väg till en härlig dag vid havet, det var en strid ström hela tiden med bilar, husbilar, cyklister och mc-åkare.

Nej, nu blir det ryggläge i soffan ikväll. Vila o lite  mord i Midsomer, det är grejer det.....

Dagens ord: " Tiderna är sämre, säger de gamla.
                           Tiderna är som alltid, det är de gamla
                            som är sämre "......

flugskit o dammråttor

Vad jag har dammat och tvättat bort flugskit denna dag, flängt upp och ner på stolar och bord, hasat möbler hit o dit, dammat armaturer o taklister. Kort sagt : jag har varit förbannat duktig. Så nu är jag ganska trött.
Det har varit kanonväder ute idag, tyckte solen sken lite väl retfullt.... bara för det är måndag såklart. Men jag var väl inte sämre än att jag först intog min frukost utomhus. När det var dags för lunch senare, så flyttade jag även då utomhus och
njöt en stund då också.
Jag t.o.m la mej ner på träbänken ett tag och låg och såg upp på den klarblå himlen, såg måsarna sväva omkring där uppe så bekymmersfria. Det var lätt att tycka lite synd om sej själv där en stund, och det tog emot att behöva resa sej upp och återgå till dammråttorna och flugskitarna.
Men nu är man ju den man är, och det är bara att spotta i nävarna och sätta igång igen......

Dagens ord: "Arbete är det mest fantastiska som finns
                         här i världen
                         Så vi bör alltid spara en del till morgondagen...."

Ha det gött !


är på G

Ja, nu är man igång med storstädningen då, äntligen! Känns alltid lite bättre när man får sätta igång och "beta av" listan .
Idag har jag börjat med att skura bort så mycket handbollsklister jag bara orkade från golvet i stora idrottshallen. Det gick väl hyfsat, får säkert ta en omgång till på det, innan jag blir nöjd.
Kändes lite ensam på jobbet ett tag, inga elever som yrade omkring, eller nån annan heller för den delen. Fast framemot
frukost fick jag lite besök, och det var välkommet  eftersom jag kände mej lite övergiven där då.......

Kände mej lite trött o sliten i morse, efter en ganska hektisk tid, sonens studentfirande med allt vad det innebär. Det har varit många trådar att hålla i, sena kvällar och mycket att göra. Men nu kan man ju pusta ut från det och nu lägga energin på jobbet. Hoppas att allt flyter på nu bara och att alla maskiner håller sej hela,och att jag håller mej frisk och hel också......

Visst ja, ett ordspråk idag!

"Här går man och städar och skurar och tvättar.....
  Till sist så stryker man väl med........."

beslutsångest


Igår dök chiefen upp på min arbetsplats, som vanligt lite lagom stressad. Han utrryckte önskan om att få besked om min eventuella fortsatta tjänst, den som jag har nu på prov, utöver min ordinarie tjänst. Jag blev lite (läs:mycket ) förvånad, eftersom provperioden sträcker sig till 15/7.
Utan någon förvarning dök han nu upp, och ville ha ett snabbt svar. Ville skriva ut nytt kontrakt omgående.
Jag sparkade naturligtvis bakut....... 

Eftersom det fortfarande finns lite oklarheter angående schemaläggningar och annat, vägrade jag att ge ett svar, sa att jag behövde tänka igenom detta klart. Det blev ju så att jag idag då, har ringt upp schemaläggaren på vår skola och försökt förklara läget. Det var ju inte helt enkelt.
Men till sist tror och hoppas jag att han förstod, Det är ju väldans viktigt att alla tider stämmer överens, när man kommer tillbaka efter semester och sommarlov. Det är ju betydligt svårare att försöka gå in och ändra ett redan utlagt skolschema. Jag fick igenom för några år sedan att min städ-tid, som gäller skurning av hallarna, finns med på det vanliga skolschemat. Då ser ju alla berörda, att det är min tid där, och man slipper tråkiga diskussioner.
Efter att detta ingav mej hopp om att det ska fungera, ringde jag då upp chiefen och föreslog en förlängning  på en viss tid, för att då kunna utvärdera hur det funkat. Det köpte han.
Puh!
Efter allt detta dividerande hit o dit, kunde jag till sist käka lite frukost och fortsätta med städningen, dock något litet trött......
Nu frågar jag mig bara "blev det rätt nu?"  Man får ju hoppas det.

Idag passar väl detta kloka ord bra: "Att bestämma sig är som att bädda en säng,
                                                                  För det mesta underlättar det att ha någon
                                                                  som hjälper till...."



.....


vilket drag!

Idag kom Kent med en ny moped som jag fick provköra, det var jättekul!!
Den påminde faktiskt  lite om en permobil, kändes lite lustigt först, men  herregud vad snabb den var! Det var nästan så att en hjälm inte hade varit helt fel.... men jag är glad att jag inte måste ha det, måste ju tänka på frisyren.........
Jag övertalade t.o.m idrottslärarna att provköra den, de gillade den skarpt också! Så nu har jag ringt chiefen och bett om att få köpa in den snarast möjligt, och det lät inte alls omöjligt.

Det märks i skolan att sommarlovet börjar snart nu . Det är lite rörigt överallt, både hemma och på jobbet. Det är mycket ute-aktiviteter, fotbollsturneringar och utflykter om vartannat. Sen har jag ju min lille student som har ett hektiskt liv just nu. I tisdags kväll satt jag och sydde ihop maskerad-utstyrsel tills klockan var över 22, eftersom det var skattjakt på onsdagen, och det bestämdes i sista sekund vad de skulle klä ut sej till.

Nu när det mesta är fixat för skolavslutning, vad gäller kläder, skor och arrangemang hit o dit, är det bara vädret man är osäker på. Men det kan vi ju inte påverka, så det är väl bara att hoppas på det bästa.

Dagens ord: "Vädret uppfanns av Gud för att motbevisa meteorologerna...."



lättad

Idag har det varit betydligare behagligare att jobba, inte sån tryckande värme som igår, fast ändå varmt. Jag träffade chiefen idag och hade ett snack med honom om sommarens stora plåga - storstädningen.
Diskussionen löste väl inte alla mina problem, men en bit på vägen. Jag tycker det är viktigt att han får höra hur man har det och försöker förstå att det inte alltid är så lätt jobb det här, varken på det ena eller andra sättet.
Det är ju många gånger så att vår planering inte alls håller, för att andra har planerat galet, t.ex hantverkare som ska göra vid något, vid precis samma tid som vi planerat in vårt jobb.
Då kan man hålla sej för skratt.....
Då får man vara flexibel utav bara tusan, fast man inte alls vill vara det just då.

Jag har i stora drag gjort klar min planering idag, så nu gäller det att hålla alla tummarna för att det klaffar. Det är lätt att vara tidsoptimist, fast har man nu gjort det här några gånger, har man ju haft tillfälle att lära sej av sina misstag.....
För det är ju av dem man lär sej, har jag hört....

Dagens ord: " Att planera är att flytta framtiden till nutiden
                          så att man kan göra något åt den...."


varmt!!!

Gudars, vad varmt det har varit denna dag!! I idrottshallen var det riktigt behagligt att arbeta jämfört med skolans lokaler. Där stod luften stilla verkade det som så det var ingen hit att städa idag.
Nä, man skulle suttit i en solstol vid havet och sippat på nån god dricka....... 
Det svåra är att veta vad man ska ha på sej när man jobbar, man kan ju inte gå omkring halvnaken även om det hade varit det skönaste, när det är så här varmt.
Även pingsthelgen var ju fin, alla som gifte sej var säkert lyckliga över vädret. Vi andra var väl lyckliga över att det var bra grillväder, för jag tyckte att grilloset låg som en dimma, över mitt bostadsområde iallafall......

Ett ord på vägen i dag också såklart : "Det var så molnfritt att änglarna inte
                                                                     hade nånstans att sitta...."

RSS 2.0