dålig stil

Idag på morgonen blev jag milt sagt jättearg. Nej, jag blev riktigt förbannad faktiskt.  Det såg ut som en jordbävning dragit fram i omklädningsrummen. Det berodde på att våra 9:or skulle fotograferas inför skolavslutningen, och då hör det till att de klär ut sej till både det ena och det andra. Kul grej, men de här tonåringarna tänker ju inte längre än vad näsan räcker. När de var klara med fotograferingen och allt, ja då slänger man bara sina grejor, använder sminket till att kladda ner både toastolar, väggar och golv. Det låg tejp, lösbröst, pizzakartonger, läskflaskor, fetvadd,vattenfärger, färgpennor.m.m. överallt.
När ska skolpersonalen fatta att det inte går att släppa dessa yrmösssor vind för våg ?

Jag blir så trött.

De måste ha tillsyn hela tiden, det är ju tydligt.
Så kommer lilla jag då nästa morgon och håller på att få hjärnblödning när jag ser förödelsen. Men vem bryr sej?
Jag ringde upp rektorn och sa mitt hjärtas mening. Han ville skicka  folk att hjälpa till att städa, men se det var ju för sent då..... jag hade ju vid det laget tagit hand om skiten ,eftersom det måste vara färdigt tills lektionerna börjar.
Fan, vilken början på dagen.

Med denna start kunde ju inte dagen bli sämre, och det blev den inte heller. Den blev riktigt bra till slut, trots allt och tack vare att det finns folk som uppskattar det man gör. De är inte många men de finns därute......


Tänkvärt  idag: " Det fattas beslutsfattare som fattar
                              vilka beslut de fattar"

 

det är mycket nu

Efter en solig men något sval helg, är man då tillbaka i selen igen. Fastän att solen skiner så vackert och inbjudande, har den ju den effekten att man just nu ser hur skitiga alla fönster och alla glasdörrar är.....  Här måste putsas. Jag har en hel del fönster och dörrar som ska gås över, och när man väl hunnit över alla, är det dags att börja om, typ.
Ibland funderar man ju över vad det är för jobb man har egentligen.... För man blir ju aldrig färdig med sitt jobb, det bara börjar om hela tiden..... och inte kan man ta med sej lite jobb hem heller, för att komma ikapp om man måste det.

Tiden rusar iväg nu tycker jag. Det ska planeras studentfest och skolavslutning, det ska handlas kläder och skor, och vad ska vi äta och dricka??
Försöker få iväg min egen student därhemma att inhandla en kostym snarast, men han är lite motsträvig den lille rackaren. Men jag ger mej inte jag heller i första taget.

Tröstar mej med orden: "Man hinner med nästan hur mycket som helst,
                                              om man bara inte gör sig någon brådska"

det rullar på

Onsdagen har snart gått och det tuffar på mot helg snart igen. Men allt är bra, kanske att jag känner av att jag jobbar lite längre dagar. Det blir ju inte så mycket fritid att tala om, eftersom jag får börja med middagen nästan direkt  jag kliver genom dörren därhemma, sen är det ju annat hemarbete som ska fungera också.
Igårkväll somnade jag framför TV:n fast min favoritserie sändes, så jag missade ju naturligtvis slutet.....
Så litet trött är man väl.

Idag har jag gett mig i kast med att försöka testa ångtvätten som jag lånat in. Trodde knappt att jag skulle få igång den, men se, den puttrade snällt igång! Tack för det. Nu ska jag fortsätta klura ut hur den fungerar lite närmare, finns en hel del tillbehör till den, olika munstycken, som jag inte riktigt kommer överens med ännu. Men det kommer ju fler arbetsdagar att fylla, så det ordnar sej nog det också. Fast jag tror nog att jag får ringa efter lite proffshjälp, tur att det finns.

Det nya städobjektet fungerar fint , både personal och elever är väldigt positiva och samarbetsvilliga, vilket underlättar mycket. Att de dessutom pratar och skojar med en är ju jättetrevligt.

Några tänkvärda ord idag blir: " Klarar man inte av att förklara det man håller på med
                                                          ska man ifrågasätta det man gör...."

trött men nöjd

Så var denna veckan till ända också, och när man sitter här med facit i hand så har det faktiskt varit en riktigt bra vecka om än jobbig.

Det roligaste har varit all det positiva bemötandet på det nya städobjektet. Idag satt det en liten lapp på dörren till städskrubben, med några glada och vänliga ord, och det värmer gott i hjärtat att få.
Man blir dessutom sporrad till att kanske försöka göra ännu mer och ännu bättre, det kändes så roligt att jobba efter att ha läst den lilla lappen!

Helgen ska jag försöka tillbringa ute till stor del, trädgården kräver sitt. Men skiner solen varm och skön, ska jag sätta mej i solstolen och njuta.

Tänkvärt denna dag: "Det är så roligt att leva,
                                        för då får man se hur det går"

full rulle

Full rulle har det varit idag, från morgon till eftermiddag. Först jobbade jag några timmar på mitt vanliga ställe, efter en snabb fikapaus satt jag mej i bilen och hämtade upp min kollega för att åka till vårt nya städobjekt. Väl framme där, bar vi in lite städgrejor vi hade med oss, och plockade iordning lite, innan vi slutligen kunde börja städningen.
Det gick jättebra, kändes lite stressigt ett slag, men vi fick ihop det bra till slut.
Jag höll på att få ett utbrott på en tvålautomat, som bara vägrade öppna sej, annars gick det som en dans.

Eftersom jag nu jobbar lite längre om dagarna, måste jag hålla lunch och det är ju lite nytt för mej, Men den lunchen behövdes verkligen kan jag säga. Och vad skönt det var att sitta ner ett slag.

Ikväll ska jag nog försöka ta det lite lugnt hemma, ingen dammsugning eller våtmoppning här inte. Får samla lite krafter till morgondagen - för då börjar vi om igen...

Hörs då.

Tänkvärt idag: "En höna är den enda som kan ligga på ett jobb och 
                            ändå få resultat"                        


slut på ledigheten

Så var påsk-ledigheten över för denna gång, och när jag kom till jobbet i morse, kändes det som om jag inte alls varit långledig.
Känns det igen?

Har gått och skaffat mej ytterligare en arbetsplats, fr.o.m imorgon. Tre månader på prov först,sen får vi se vad som händer. Jag ska dela denna tjänst med en kollega, och vi har idag varit där och hälsat på och presenterat oss. Vi fick ett mycket varmt välkomnande, så det bådar ju gott för framtida gärning.
Så nu hoppas vi bara på att vi kan leva upp till förväntningarna som vi kände fanns där.....
 
Det är ju alltid kul med lite miljöombyte, och nya utmaningar förgyller ju tillvaron.
Arbetsbördan blir  ju förstås lite tyngre, men förhoppningsvis blir ju pengabörsen liiiite tyngre den också.

Så imorgon kör vi så det ryker, hela dagen......

Lite tänkvärt igen:  "Det är bättre att fråga och verka dum,
                                   än att inte fråga och förbli dum"


GLAD PÅSK!

Nu har jag också lite påsk-lov, nu ska jag försöka glömma jobbet ett par dagar.

Jag önskar alla en skön helg och en Glad Påsk!

Till alla som ska ut i trafiken och trängas: "Kör försiktigt- kom ihåg att det inte bara är bilen,
                                                                              som kan återkallas till sin tillverkare"


slitit hårt idag

Idag har jag jobbat hårt. Har haft stor rengöring av duscharna i hallen. Det har varit ett skvättande och spolande, gnuggande och skrapande så det stod härliga till.
Blev väl ganska nöjd med resultatet, men det är så nerslitet och gammalt det mesta i denna sporthall, så det är svårt att få ett toppenresultat. Man får göra vad man kan, helt enkelt.

Nu är det bara en arbetsdag kvar, sen blir man långledig. Det ska bli gött.  Förhoppningsvis är det fint väder, så man kan vara ute, ta en långpromenad i solen t.ex.  Sen ska jag förstås sova ganska länge på mornarna....

Idag är det ju dymmel-onsdagen. Tydligen något som betyder att klockringningen i kyrkan ersattes med dova slag av en träkläpp, som kallades just  - dymmel. Tänk, vad man kan lära sej genom nätets fantastiska värld!


Nu ringer larmet på min ugn - lasagnen är klar!


Gomidda´!


Tänkvärt: "Det vi gör för andra betyder mycket

                  men vi får sällan veta det"


shoppingtur

Idag har jag "shoppat" på arbetstid med mina jobbarkompisar. Nu var vi ju inte och sprang på innerstadens affärsgator, utan på några ställen dit vi är hänvisade, men det var OK  i alla fall.
Och vad snabba vi var!
Vi åkte kl 9.30 och var tillbaka i selen kl 11.30, det är nog något av ett rekord för en samling tjejer....
Alla hittade vi någonting som vi ville ha, så det var nöjda miner på hemvägen. Det viktigaste var kanske att hitta några vettiga och bra skor, eftersom vi går så mycket om dagarna.
Men vi hittade också lite arbetskläder ,så det blev riktigt bra utdelning idag.

Apropå kläder: "Förr behövde man bara tappa en näsduk
                            så kom männen rusande.
                             Idag kan man tappa en BH utan att någon
                             lyfter ett finger".
                           

lite tomt och ensamt idag

Måndag, och första dagen på påsklovet för alla elever.
Väldigt tyst var det på min arbetsplats idag!

Eftersom det är just så tomt denna veckan, passar jag på att göra lite sånt som är svårt att göra eller hinna med en vanlig arbetsdag.T.ex städa hallarna lite extra, mycket tuggummi och handbollsklister som  behöver lite extra tid för att få bort. 
Duscharna, behöver lite extra omsorg då och då också. Där passar jag på att använda avkalkingsmedel på golv, väggar och blandare. Det är ett himla blaskande med vatten, man får inte vara rädd för att blöta ner sej lite. Kan vara klokt att ha med sej extrakläder. Det hade jag inte idag (glömsk igen), men jag klarade mej utan denna gång.

Det kan kännas lite ensamt att jobba själv såna här dagar, men det kan vara väldigt skönt också. Jag kan hålla min egen takt och vet precis vad som är gjort, eller inte gjort. Jag har ingen annan att skylla på, om det är något som blir galet.
Det finns ju både för- och nackdelar med det mesta här i livet.

Imorgon gör jag en tur till stan med mina jobbarkompisar. Det är dags att få handla lite nya arbetskläder/arbetsskor. Hoppas det finns något som passar.

Tänkvärt "Den som inte kan styra sin tid
                  kan inte styra något annat heller"


jag är så nöjd

Hoppas ni gillar det nya utseendet på bloggen!  Jag är jättenöjd!  Vore kul med lite synpunkter och åsikter...... Idag är det ju kanonväder ute, så jag ska ut i trädgården och pilla lite i rabatterna och kratta bort lite löv och skräp. Ha det gott !!



Lite tänkvärt idag också: "förr mådde vi bättre än vi hade det
                                              idag har vi det bättre än vad vi mår..."


en bra dag i dag

Fredag igen........

Sitter här mätt och belåten, med både rostbiff och lite vin i magen. och mår ganska fint.
Det har varit en ovanligt bra dag idag, inga större bravader utan det har rullat på ganska stillsamt.

Fick visning på ett nytt arbetsredskap idag, av den trevliga Kent. Det är en slags ång-skurmaskin, som visade sej vara en riktig hit. Den löser upp smuts och annat med ånga, så man slipper gnugg och skrap-moment.
Den ska jag nu önska mej av chefen, så håll tummarna!

Jag har också utfört mitt uppdrag som Påsk-drottning. Kan meddela att allt gick enligt planerna, vinkningen satt också som den skulle. Barnen blev inte alls rädda heller, utan vinkade glatt tillbaka, även om de undrade varför Påsk-drottningen inte satt på en kvast.   

Har ni tänkt på att " det är väl för väl att lögnen finns

                                    för tänk om allt man hörde var sant...."


lite besviken....

Idag fick jag ett brev, som innehöll uppgift om min nya lön. Jag tog inget gjädjeskutt, det liknade nog mera en tå-hävning.

Men OK, ska det vara på det viset så..  Jag kan ju inte göra något åt det i alla fall, lika bra att svälja förtreten, gilla läget.
Jag är säkert inte ensam om att känna ett stygn av besvikelse denna dag. Tycker bara att man borde få känna motivationen att göra mera och bättre istället, men luften går ju ur en, liksom.
Man kunde ju nästan tro att det var 1 april idag.

Imorgon ska jag iallafall göra något som blir roligt. Jag ska vara påskdrottning!
Visste inte förrän i morse att det förekom. Jag har lovat  en fröken på barnskolan att ställa upp på detta, hoppas det blir bra nu bara, så jag inte skrämmer de små barnen...
Kanske jag ska försöka mej på att lägga ut en bild......

Nu ska jag gå och träna på den kungliga vinkningen.

Tänk på: "man är inte fattig för att man äger lite
                  utan för att man saknar mycket"

RSS 2.0