medarbetarsamtal

Igår hade jag samtal med chiefen, medarbetarsamtal. Då pratar vi om hur jobbet fungerar, arbetsuppgifter, samarbete med annan personal, arbetstider m.m. Alltid lika spännande. Det som är positivt, är väl att man har chiefen för sej själv en stund, och kan passa på att ta upp sånt man behöver ventilera, och vara säker på att han  verkligen lyssnar för han kommer ju inte undan......

Chiefen o jag hade missförstått varandra om vart vi skulle ha detta lilla möte. Jag trodde att han skulle komma till min arbetsplats, så medan jag väntade på att han skulle komma, skulle jag packa upp varor som jag beställt. Jag började kånka och bära in kartonger med kem till mitt "lager", när jag skulle böja mej ner och flytta på en låda som stod på golvet. Lådan innehöll några pappershanddukar - och en mus!!!!! Jag stod som förstenad och bara glodde, men jag skrek faktiskt inte alls.
Jag tog min mobil och ringde till vaktis för att få hjälp, men inte kom han springande på stubinen, som jag helst hade velat. Han skrattade mest lite roat, när jag talade om att "jag står och tittar på en mus här".......... Han lovade till sist att fixa några fällor......
Sen ringde chiefen och undrade var jag höll hus. Jag sa åt honom att komma till mej "och ta med en spade för nu ska vi på musjakt..." Han blev också road. Men han kom snällt, och tog ut hela kartongen med musen i, och släppte ut den i det fria.......Några fler möss, såg vi inte till, men jag vet att de sitter och lurar nånstans. Men nu vet jag ju vem jag kan ringa........
Det var en lite ovanlig inledning på ett medarbetarsamtal, lite obehagligt men ganska kul också... Han var min hjälte den dagen. Tack chiefen!

Torsdag imorron, hoppas det blir en musfri dag!

Dagens :-)  "en hjälte är en man som gör det han kan...."

en helt vanlig dag

Idag har det inte hänt något speciellt alls, det har bara rullat på som vanligt. Fast det klart, jag blev uppringd av en dam som hade glömt sin vattenflaska med vidhängande klocka (!). Hon hade varit på ett Friskis & Svettis-pass i söndags, och glömt att ta den med sej hem. Men som den omtänksamma människa jag nu är, tog jag ju hand om den, för jag trodde nog att ägaren skulle höra av sej, vilket också skedde idag.
Hon var jättetacksam och glad över att få tillbaka sina ägodelar, och det känns så gött varje gång man kan göra någon glad.
Varje dag plockar jag upp kvarglömda grejer, mestadels kläder och handdukar, en del skor och även smycken. Men det är väldigt sällan ägarna till detta kommer och frågar efter dem. De kläder och skor som ingen hämtar, går iväg till behövande. Det är märkligt ibland, vilka fina dyra skor, eller vilka fina kläder som bara glöms och förblir kvarglömda....
Men bland det märkligaste jag varit med om, var när en dam kom och ville ha tag i sin kvarglömda duschtvål.......
Det var ingen märkvärdig tvål heller, utan ett helt vanligt, billigt märke. Hon blev jättesur, när jag sa att den gått i soporna, för jag kan inte lagra alla lämnade tvålflaskor.......
En annan gång blev jag riktigt ledsen på en person, som indirekt anklagade mej för stöld. Hon hade glömt sitt armband (eller halsband?) i vitt guld. Hon trodde inte på mej när jag sa att jag inte hade hittat det!  Men varför i herrans namn, har man såna fina smycken på sej när man ska idrotta eller träna???!!! Lämna sånt hemma! Det var en jättetråkig händelse och jag var riktigt ledsen vid det tillfället. Det var ju så klart nån annan som hade "hittat det" och lagt rabarber på det.

Imorron är det studiedag för skolan, så det kommer inga elever till hallen. Det är bra med såna dagar ibland, för då hinner jag göra lite extra rent o fint. Imorron är det skurning av duscharna som gäller - låter väl kul!?
Jag hoppas det blir en bra dag, trots allt.


Dagens :-) "Du vet att det är en dålig dag då du
                  sätter bh:n på fel håll och den passar bättre...."

Ha det gött.

upp till bevis

Ja, om nån vecka kör det igång på allvar med allt föreningsliv i sporthallen där jag jobbar. Mest spänd är jag på att få se hur det blir med alla löften som en viss förening har gjort..... Jag är ju ganska luttrad när det gäller deras löften sen innan, men man vet ju aldrig. Vi har ju haft några möten nu och försökt komma sams om en del viktiga delar som måste bli bättre.
Jag känner som vanligt att jag mest är som en repig gammal grammofonskiva, som upprepar samma gamla klagovisor, men när inget har förändrats trots upprepade försök, ligger det väl nära tillhands att låta tjatig.
Det är så j-a knepigt när man ser lösningar på problemen, men inte får något gehör. Jag värnar ju om att det ska vara ett trivsamt tillhåll för alla, och en bra arbetsplats för mej och övrig personal. 

Det är svårt ibland att trivas på sitt jobb, när man råkar ut för riktigt obehagliga och äckliga situationer.I måndags, när jag öppnade dörren till ett omklädningsrum slog en fruktansvärd stank emot mej så jag nästan storknade. I papperskorgen på toaletten fanns orsaken till stanken: bajskorvar och urin !  Detta hade då fått ligga och stinka hela helgen i lugn och ro, eftersom ingen annan städar på helgerna. Hur äckligt var inte detta!! Jag har ju inget val, annat än att städa bort sån här skit (!). Annars kan ju inga elever komma in och använda rummet. Men nog skulle man ha äckel-tillägg, helt klart.

Hoppas inget sånt händer mej denna måndag. Kanske händer det något trevligt istället? Hoppas det.

Dagens :-)  "Saker du inte hoppas på sker oftare,
                   än saker som du hoppas på......."

Ha det gött!

RSS 2.0