förändring eller inte....

Är för tillfället lite less..... I hallen där jag tillbringar den större delen av min arbetsdag är det i högsta grad behov av förändring, men det verkar jag vara ganska ensam om att tycka. Det sitter väldigt hårt inne, att få igenom något konstruktivt där, det är som vanligt pengar som styr detta.  Eller är det något annat ? Det känns ju ganska hopplös, när man gång på gång framför idéer om hur det kan lösas, men alltid får till svar att det inte går att genomföra p.g.a pengabrist. Min idé bygger på att jag skulle få utöka min tjänst med  ca 1 tim/dag.....det skulle lösa en himla massa problem och irritationsmoment, som t.ex brutna avtal oss emellan.
Istället, väljer man att utöka den andra partens bidrag, som då får råd att anställa personal, för att just dessa särskilda problem  (städning o ordning ) INTE ska uppstå ! Men de uppstår hela tiden..Helt otroligt. Det finns alltså pengar, men de ligger i fel portmonnä.

En annan fundering jag har, är varför man inte blir tillfrågad när det sker olika uppföljningar på en arbetsplats, t.ex gällande allergistädning. Helt plötsligt får man höra från någon annan att det är önskvärt om förändring av både städtid och städmetod.... Hallå ! det är mitt jobb det gäller....
Hur mycket ska vi behöva anpassa oss efter alla dessa önskemål , som personal på arbetsplatserna har, det är  ofta det är väldigt enkelriktat när förändringar ska ske. Jag hävdar att det är samarbete som krävs, framförallt så krävs det väl en dialog mellan oss och personalen. Om man nu har en önskan eller förfrågan, så tycker jag att man kan komma med den till oss direkt, det är ju dock vi som ska utföra arbetet.... Nä, istället får man mer eller mindre bara order "uppifrån"...  Det är ju så man kan smälla av.
Sen är det ju så, tro det eller ej, att vi i regel har fler arbetsplatser att sköta om, och vi måste själva pussla ihop det pusslet..... vi har ju också våra arbetstider som vi vill/måste hålla.
Nä, helst skulle vi smyga in om natten och städa o feja, då ingen ser eller hör oss, då vi inte "stör" verksamheten.
Vi är väl mest bara ivägen och är besvärliga. Eller????

Dagens :-)  "Det är inget fel med förändring,
                   om den går åt rätt håll...."

Ha det gött !

sprutor och tårar

Igår blev min arbetsplats invaderad av elever som skulle vaccineras mot den omtalade svininfluensan, även skämtsamt kallad, i alla fall av mej, "baconfebern". Jo, det var ett himla springande hit o dit under ett par timmar. De stackars barnen hade trimmat upp varann, så en del kom dit med skräcken lysande i ögonen. Många grät och mådde illa efteråt, så man ville ta allihop i famn och trösta....men det hade de nog inte gått med på, om jag hade försökt göra. En del andra var jättekaxiga och pratade högljutt om att de inte hade känt något alls, men jag tror dom inte riktigt....
Resultatet av detta evenemang blev att idag, var det stor frånvaro bland eleverna p.g.a denna spruta. Så det var nog ganska lugnt i många klassrum idag.

I fredags hade jag ju möte med handbollsfolk o Kultur&Fritid-folk, p.g.a det fortfarande inte fungerar med deras del av skötseln av hallen. De fick sig en tillsägelse och vi fick löfte om bot o bättring. Man är ju lite luttrad vid det här laget, så jag tror väl inte så där mycket på de löftena.....
Jag har väl märkt en viss skillnad, det medger jag, men någon "WOW"-känsla har inte infunnit sej ännu.....jag tvivlar starkt på att den kommer heller. Så striden fortsätter nog om ordningens vara eller inte vara, jag kommer aldrig att ge mej, det är då säkert som amen i kyrkan ! 

Dagens :-) "Erfarenhet är vad vi får, när vi inte
                  får det vi vill ha...."

Ha det gött !!


RSS 2.0